فهرست ها

منابع طرح «کتاب خوان ماه» ویژه خرداد ۱۴۰۳ معرفی شد.

منابع طرح کتاب خوان ماه، ویژه خرداد ۱۴۰۳ با ارائه کتاب های «سند انتخاب»، «هلهله فرشته ها»، «نیایش امام حسین علیه السلام در صحرای عرفات» و «چراهای شگفت انگیز بیابان» معرفی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، منابع طرح کتاب‌خوان ماه، ویژه خرداد ۱۴۰۳ با هدف ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه، دسترسی همگانی به کتاب، لزوم معرفی کتاب‌های مفید برای پرورش فکری آحاد مختلف مردم و همچنین ارتقای فضایل اخلاقی و فرهنگ عمومی از طریق مطالعه کتاب‌های مفید و فاخر در سطح کشور و ارائه کتاب‌های «سند انتخاب»، «هلهله فرشته‌ها»، «نیایش امام حسین(ع) در صحرای عرفات» و «چراهای شگفت‌انگیز بیابان» معرفی شد.

 

«سند انتخاب (روایتی از برگزیدن رهبری انقلاب اسلامی پس از امام خمینی (۱۳۶۲-۱۳۶۸)»
پدیدآور: محسن سام
ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی
تعداد صفحات: ۶۹۶

 

در این کتاب علاوه بر یافتن پاسخ‌های مستند و متقن به پرسش‌های فوق، با مسائل بسیار عبرت‌آموز دیگری نیز آشنا می‌شویم. مسائلی نظیر آشنایی با نظرات کسانی که امروز در چرخش ۱۸۰ درجه‌ای چیزی بر خلاف گفته‌های آن روزهای خود بیان می‌دارند. حامیانی که گذر زمان آن‌ها را مخالف رهبری کرد و بالعکس! کسانی که در افکار عمومی از ابتدا مطیع رهبری و انقلابی بودند اما با رجوع به اسناد معتبر و حتی اسنادی که خودشان منتشر ساختند، مشخص می‌شود که بارها و بارها با مواضع انقلابی و حتی بعضاً اسلامی امام رضوان الله علیه به بهانه مصلحت و... مخالفت کردند و بسیار نکات تأمّل برانگیز دیگر.

انسجام مطالب، ارائه یک دید کلی از فرآیند تحوّلات، متن بسیار روان، پانویس‌های بسیار عالمانه و دقیق و به‌جا و جامعیت کم‌نظیر، برخی ویژگی‌هایی است که این اثر را در موضوع خود منحصر به فرد ساخته‌است.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

ابراهیم امینی: «در حدود ساعت ۹:۳۰ بود که خدمت امام مشرّف شدیم. در ابتدا آقای هاشمی سخن را آغاز کرد، با لحن ملتمسانه گفت: «ما همیشه به هنگام بروز مشکلات و معضلات خدمت شما شرف‌یاب می‌شدیم و در حل آن از جنابعالی کمک می‌گرفتیم. اکنون در رابطه با نامه‌ای که برای آقای منتظری نوشته‌اید و امکان دارد برای نظام مشکلاتی به وجود بیاورد، شرف‌یاب شده‌ایم. تقاضای ما این است که در پخش آن عجله نکنید، شاید در آینده راه حلی بهتری پیدا شود. در تشکیل مجلس خبرگان هم تعجیل نفرمایید، اجازه بدهید اطراف و جوانب کار را خوب بررسی کنیم و خدمت شما عرضه بداریم. آن‌گاه هر چه بفرماید عمل می‌کنیم.»

 

«هلهله فرشته‌ها (مؤلفه‌ها و تکنیک‌های خوشبختی زندگی حضرت علی و حضرت زهرا علیهماالسلام با رویکرد دینی و روان‌شناختی)»
پدیدآور: سعید شریف یزدی، عل‌اکبر حائری
ناشر: دفتر نشر معارف
تعداد صفحات: ۱۲۰

این کتاب در خلال یک داستان امروزی با شخصیت‌هایی به نام شیرین و فرهاد نمایی از سبک زندگی حضرت علی علیه‌السلام و حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیها را نمایش می‌دهد. کتاب در ۱۰ بخش تکنیک‌هایی را با الگوگیری از زندگی امیرالمؤمنین (ع) و حضرت زهرا (س) ارائه می‌کند و خواننده را به پاسخ سؤال‌های بسیاری در زمینه ازدواج و خانواده می‌رساند. سؤال‌هایی نظیر:

ازدواج ساده و به دور از تکلف چگونه ازدواجی است؟ آیا این امر در زمانه ما نیز امکان‌پذیر است؟
باید به چه نکاتی در انتخاب همسر توجه داشت تا به دور از کلیشه‌ها به انتخابی صحیح رسید؟
چه راهکارهای کاربردی برای همدلی و حمایت عاطفی وجود دارد؟
چه عواملی می‌تواند زمینه‌ساز خیانت به همسر شود؟
رضایتمندی زناشویی به چه معنا است و چطور می‌توان به آن دست یافت؟

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

با توجه به تفاوت جنسیتی و شخصیتی هر یک از زن و مرد، روش‌های تأمین نیاز عاطفی هر کدام نیز تفاوت دارد که در ذیل، برخی از مهم‌ترین راهکارهایی عملی برای هریک از زن و مرد بیان شده است:

الف) حمایت عاطفی مرد از همسر:
۱. زیباترین واژه‌ها را برای صدا زدن همسرتان برگزینید.
۲. دوست داشتن خود را ابراز و دلایل علاقه‌تان را بیان کنید.
۳. زمان‌های ویژه ماننده سالروز تولد همسرتان یا سالگرد ازدواجتان را فراموش نکنید.
۴. در مجالس عمومی و نزد دیگران به او احترام بگذارید و او را با دیگران مقایسه نکنید.
۵. از مهارت‌های خانه‌داری همسرتان مانند آشپزی و خانه‌آرایی تعریف کنید.
۶. وقت‌هایی را فقط به همسرتان اختصاص دهید و در آن زمان‌ها به هیچ کار دیگری مشغول نشوید و... .

ب) حمایت‌های عاطفی زن از شوهر:
۱. به فرزندانتان احترام به پدرشان را بیاموزید و او را نزد فرزندان بزرگ جلوه دهید.
۲. همسرتان را با امر و نهی کردن‌های مداوم خسته و کلافه نکنید و هرگز او را تحقیر یا با فرد دیگر مقایسه نکنید و... .

 

«نیایش امام حسین علیه السلام در صحرای عرفات»
پدیدآور: محمدتفی جعفری
ناشر: مؤسسه تدوین و نشر آثار علامه جعفری
تعداد صفحات: ۱۸۴

نیایش امام حسین علیه السلام در صحرای عرفات، تألیف علامه محمدتقی جعفری، شرحی عالمانه و حقیقتاً کم‌نظیر بر دعای عرفه امام حسین(ع) ‌است.

مقدمه مفصّل مؤلف، با عنوان «در تعریف نیایش» یکی از مهم‌ترین امتیازهای این اثر است. مؤلف در این مقدمه، با نگاهی فلسفی و جامعه‌شناختی به مبحث دعا و نیایش می‌نگرد و دلایل نیاز انسان‌ها به راز و نیاز با خدای متعال را با دقتی ستودنی ترسیم و تبیین می‌کند. این مقدمه را می‌توان رساله‌ای مستقل دربارۀ نیایش، تعریف و اهداف و فوایدِ آن دانست که مطالب بسیاری در آن گنجانیده شده است و به حق می‌توان گفت که در این مقدمه، بحر در کوزه‌ای ریخته شده ‌است.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

وَخَسِرَتْ صَفْقَهُ عَبْدٍ لَمْ تَجْعَلْ لَهُ مِنْ حُبِّکَ نَصیباً،
و زیان کار باد تجارت آن بنده‌ای که از محبّت خودت برای او سهمی قرار نداده‌ای؛

این جهان هستی با این عظمت، جایگاه سوداگری بس شگفت‌انگیز است.

گروهی تمام وجود خود را در مقابل خور و خواب و خشم و شهوت چند روزه از دست می‌دهند.

اینان چه می‌خرند و چه می‌فروشند؟

جان پاک و روح بی‌نهایت بزرگ می‌فروشند، خوشگذرانی و هوی و هوس‌های زودگذر می‌خرند.

منتها، به اندوه‌های پشت پرده، خود، آگاهی ندارند.

بگفت: آن جا به صنعت در چه کوشند؟
بگفت اندُه خرند و جان فروشند (نظامی گنجوی)

 

«چراهای شگفت‌انگیز بیابان»
پدیدآور:‌ جکی گف
مترجم: امیر صالحی طالقانی
ناشر: محراب قلم
تعداد صفحات: ۳۲

این کتاب شامل اطلاعاتی در مورد بیابان‌های جهان و نحوه‌ی سازگاری جانداران گیاهان و جانوران و زندگی انسان‌ها در آن است. درباره‌ی تعریف دقیق بیابان و وادی و واحه در کتاب بحث می‌شود. تنوع گیاهی و جانوری بیابان همراه با برخی عادات و رفتارهای آنها توضیح داده شده است. استفاده‌های جدیدی که انسان همواره با تخریب از محیط بیابان می‌برد نیز مشروحاً توضیح داده شده است.

علاوه بر این‌ها، این کتاب به سؤالات جالب و جذابی نیز در خصوص بیابان‌ها که بخش زیادی از کشور ما را هم شامل می‌شود، پاسخ می‌دهد. پرسش‌هایی نظیر: بزرگ‌ترین بیابان‌های جهان کجاست؟ سراب چیست و چگونه به وجود می‌آید؟ گیاهان چگونه در بیابان زنده می‌مانند؟ چرا کاکتوس‌ها تیغ دارند؟ چه جانورانی در بیابان زندگی می‌کنند و هر یک برای مقابله با شرایط سخت بیابان چه می‌کنند؟ مردم چگونه در بیابان زندگی می‌کنند؟ چرا سرزمین‌های سبز به بیابان تبدیل می‌شوند؟ آیا می‌توان بیابان‌ها را به سرزمین سبز تبدیل کرد؟ و...

اخبار و اطلاعیه